LMPI


News

Retour à la liste

Double diploma agreement between the University of West Attica and Moldova State University

NEWS_IMAGE_ALT

În conformitate cu Planul strategic de acțiuni din cadrul Proiectului Erasmus+ CBHE “Licence, Master professionnels pour le développement, l’administration, la gestion, la protection des systèmes et réseaux informatiques dans les entreprises en Moldavie, au Kazakhstan, au Vietnam - LMPI», pe data de 7 decembrie 2018, în orașul Ho Chi Minh, Vietnam, a avut loc întâlnirea rectorilor și reprezentanților universităților partenere în vederea semnării convențiilor interinstituționale cu privire la programele de dublă diplomă oferite de universitățile participante în proiect în parteneriat cu referenții EU ale acestora. 
Astfel, studenții Universității de Stat din Moldova, de la Ciclului II Master, traseul de specializare Securitatea Informației, vor avea posibilitatea de a obține diploma conferită de Universitatea de Stat din Moldova (USM) și diploma Universității West Attica, Grecia. În acest scop, în cadrul programului de duble diplome studenții Facultății de Matematică și Informatică a USM vor studia un semestru la Universitatea West Attica, iar teza de master va fi realizată în cotutelă, stabilindu-se câte un conducător de la fiecare universitate parteneră. Semestrul de mobilitate la Universitatea West Attica va fi posibil de realizat pe baza unui acord de mobilitate Erasmus+ ICM, semnat la începutul anului 2018, conform căruia studenții USM vor beneficia de burse de studii și susținere financiară pentru călătorie. Studenții Universității West Attica vor obține diploma USM în condiții similare.
Planurile de studii pentru programele de dublă diplomă au fost elaborate în parteneriat cu companiile IT din țară și cu sprijinul partenerilor europeni. Programele prevăd un șir de cursuri noi pentru dezvoltarea cărora cadrele academice din RM au beneficiat de vizite de studiu în țările partenere și au participat la cursuri de perfecționare la Universitatea West Attica, Grecia, și Universitatea UNINETTUNO, Italia. Pentru unele module de Securitate a Informației la Centrul Media UNINETTUNO, cu susținerea experților europeni, au fost înregistrate lecții video care vor fi utilizate în procesul de formare a studenților traseului menționat.